Top 10 najlepších hotelov v New Yorku

16 sep 01:24

New York je bezpochyby jedno z najzaujímavejších miest na svete, ktoré patrí medzi najlepšie atrakcie v Spojených štátoch. Je to maximálne precestované miesto, ktoré je príkladom veľkomestského života. Či už chcete špičkovú majestátnosť alebo módne obchody, alebo chcete vidieť niektoré z najslávnejších múzejných zbierok na svete, najlepšie hotely v New Yorku poskytujú niečo pre každého.

Tu je desať najlepších hotelov v New Yorku, od historických a osobných až po luxusné.

1. Hotel Baccarat

Hotel Baccarat, ktorý bol otvorený v roku 2015, má modernú, vintage atmosféru, ktorá pripomína stránku z veľkého európskeho paláca. Keďže sa nachádza v blízkosti múzea MoMA, Rockefellerovho centra a divadiel na Broadwayi, je ideálny pre tých, ktorí chcú vidieť všetky hlavné atrakcie New Yorku. Foyer sa blyští výnimočnými umeleckými inštaláciami, nábytkom z krištáľového baccaratu, skrytými hodvábnymi stenami a celkovou veľkoleposťou. Jeho ostré, čisté línie a tmavý dizajn zvýrazňujú rozsiahlu zbierku krištáľu (vrátane 15 000 kusov kmeňového riadu a 17 lustrov).

Jeho 114 izieb má rozlohu od 400 do 1 780 štvorcových metrov a sú vybavené presklenou vaňou, upokojujúcimi oknami a preplneným hotelovým minibarom. Salón a bar Grand sú vynikajúcou kombináciou moderného, elegantného a praktického štýlu. Osobné tréningy sú k dispozícii 24 hodín denne v posilňovni a kúpeľné procedúry sú k dispozícii v skrytých kúpeľoch La Mer.

Tento úžasný hotel s cenou od 1 000 do 2 100 dolárov patrí medzi najlepšie 5-hviezdičkové hotely v New Yorku.

Klady

  • Centrálna poloha s bazénom a pozoruhodnými kúpeľmi

Nevýhody

  • Pobyt v tomto hoteli vám poriadne zaťaží peňaženku.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

2. The Carlyle, A Rosewood Hotel

Od svojho vzniku v roku 1930 je nadčasovou klasikou a vizitkou noblesy v meste. Nachádza sa len pár minút od najprestížnejších kultúrnych inštitúcií v meste vrátane Metropolitného múzea umenia, múzeí Frick a Guggenheim a Central Parku.

& možnosti zábavy Hotel je tiež v blízkosti svetoznámej Múzejnej míle a má ideálnu polohu na Madison Avenue, ktorá je obklopená galériami a módnymi obchodmi.

Hotel Carlyle v sebe spája klasický pôvab a moderný dizajn, od čierno-bielej mramorovej vstupnej haly až po elegantne zariadené izby s luxusným nábytkom. Interiéry navrhli T. Despont a T. Chi.

Tento hotel má 190 izieb a 73 apartmánov s výhľadom na panorámu Manhattanu. Reštaurácia Carlyle a bar Bemelmans pripravujú návštevníkom vášnivé stolovanie, zatiaľ čo známi umelci ponúkajú newyorský kabaretný zážitok v kaviarni Carlyle. Hostia majú prístup k rôznym zariadeniam a vymoženostiam vrátane vlastných obchodov. Dizajnérske nákupy môžu organizovať miestne podniky, ako napríklad Perrin Paris a Vera Wang, ako aj rôzne obchody od kvetinárstiev až po umelecké galérie.

Počas svojho kráľovského turné v 80. rokoch tu bývala princezná Diana, o dvadsať rokov neskôr aj princ William a jeho manželka Kate Middleton. John F. Kennedy sa v tomto hoteli zdržiaval tak dlho, že sa mu začalo hovoriť „newyorský Biely dom“. Ide o jeden z najlepších 5-hviezdičkových hotelov v New Yorku, ktorého ceny sa pohybujú od 1300 do 1500 dolárov.

Klady

  • Izby sú bohato vybavené, rovnako ako reštaurácie a bary, ktoré sú dobre hodnotené.

Nevýhody

  • Pozoruhodné sú mimoriadne vysoké ceny izieb.

3. The Mark, Upper East Side

Mark je umiestnený v pamätníku z roku 1927, ktorý prestaval renomovaný dizajnér J. Grange. Je to jeden z najlepších hotelov na Manhattane v New Yorku a nachádza sa v jednej z najexkluzívnejších štvrtí Upper East Side, v srdci kultúrnej štvrte Manhattanu. Je podobný hotelu Carlyle, pretože sa nachádza v blízkosti vplyvných múzeí, obchodov, reštaurácií a kúsok od Central Parku. V hoteli sa spája starosvetský šarm a avantgardný dizajn s jedinečnými službami. Prekračuje rámec svojich významných tehál a architektúry a vytvára vzrušujúce newyorské zážitky s kvitnúcim vozíkom s viničom a bezplatnými jazdami na bicykli a pedicabe.

Vstupnú halu zdobia výrazné čierne a biele línie a táto farebná schéma sa nesie celým hotelom vrátane pedicabu, vozíka s hotdogmi a dokonca aj jedinečných plaviek. Mark, hotelová reštaurácia od slávneho šéfkuchára Jeana-Georgesa Vongerichtena, s výzdobou navrhnutou J. Grangeom, ktorá je bez námahy rafinovaná v opulencii Upper East Side. Ak môžete, dajte si ich cheeseburger s dresingom z čiernych hľuzoviek a budete ohromení.

Tento hotel ponúka šťavnaté prekvapenia od Ladurée, salón Frédérica Fekkaia a nepretržitý prístup do obchodu Bergdorf Goodman pre svojich hostí v penthouse. Tento nádherný päťhviezdičkový hotel stojí od 850 do 900 dolárov.

Klady

  • Vynikajúci motel s viacerými službami na mieste.
  • Perfektná lokalita obklopená múzeami, nákupmi a reštauráciami, ako aj nádherným Central Parkom

Nevýhody

  • Náklady na ubytovanie sú prehnané.

4. The Chatwal, luxusný hotel

Chatwal, jeden z prémiových hotelov v meste, je veľkolepým ponorom v srdci divadelnej štvrte Midtown. Tento hotel je vhodný vďaka rozsiahlemu vybaveniu a službám na mieru. Nechýba ani bar Lambs Club &, kulinárska zastávka s 80 miestami na sedenie, v ktorej pôsobí slávny šéfkuchár Zakarian. Pôvodný kamenný krb by tu bol ústredným prvkom.

Jeho 76 izieb zdobia línie v štýle art deco a nábytok inšpirovaný zaoceánskymi loďami vrátane nádherného parného oblečenia a toaletnej súpravy v čokoládovej koži. Kúpeľne zdobia zrkadlá od steny k stene a dažďové sprchy so špeciálnymi pomôckami Asprey. Hostia si zvyčajne oddýchnu v útulnom bare (Lambs Club), ktorý sa nachádza mimo foyer, v blízkosti podzemných kúpeľov s malou posilňovňou. Je to tiež jeden z najlepších 5-hviezdičkových hotelov v New Yorku, ktorého ceny sa pohybujú od 600 do 610 dolárov.

Klady

  • Moderné ubytovanie, gurmánska reštaurácia a kúpele na mieste

Nevýhody

  • Ak sa chcete najesť v hotelovej reštaurácii, musíte si urobiť rezerváciu.

5. Hotel Greenwich, Tribeca

V módnej oblasti Tribeca sa tento hotel stará o špičkový Pied-à-Terre. V 88 izbách a apartmánoch, ktoré kombinujú tibetské koberce, anglický nábytok a marocké podlahy so starými účtovnými knihami a starožitnosťami z blšieho trhu, nie sú dve rovnaké izby. V dizajne sa ctí skvelé remeselné spracovanie a veľká časť drevených prvkov bola zachránená. Napríklad súkromný bazén osvetlený lampášmi sa nachádza v 250 rokov starej borovicovej farme, ktorá bola prevezená z Kjóta. V talianskej kaviarni Locanda Verde s otvorenou kuchyňou sa podávajú typické talianske jedlá v humornom duchu.

Usporiadanie z čalúnenej kože a krb, obloženie v štýle shoji a pokojná terasa dopĺňajú drevo a odhalené tehlové stropy. Hlavnou atrakciou je podzemný bazén a kúpele Shibui, ktoré sú ukryté pod 250 rokov starým bambusom a stropom z obnoveného dreva.

Mnohé spoločné priestory sú vyhradené výlučne pre hostí a jedným z obmedzení je pravidlo zákazu fotografovania. Niet divu, že tento hotel priťahuje známe osobnosti, ktoré ocenia vybavenie, ako sú kúpele v japonskom štýle a záhrada pod holým nebom. Najmä Locanda Verde oceňujú nielen obyvatelia, ale aj návštevníci.

Tento zázrak je jedným z najlepších 5-hviezdičkových hotelov v New Yorku s cenami od 800 do 850 dolárov.

Klady

  • V tomto exkluzívnom butikovom hoteli nájdete wellness centrum, bazén a reštauráciu.

Nevýhody

  • Náklady na ubytovanie sú prehnané.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

6. St. Regis New York

Táto luxusná, historická stavba Beaux-Arts, stojaca na jednom z najlepších miest Manhattanu, s nádherným ubytovaním, nádherným barom King Cole a bezchybnou službou, ide certifikovať St Regis New York ako pravý. Mrakodrap, ktorý bol kedysi najvyššou stavbou v New Yorku, zostáva spolu so svojím krásnym, šarlátovým kobercom na dverách ozdobou tejto štvrte v centre Manhattanu. To zaraďuje tento hotel medzi najlepšie na Manhattane v New Yorku.

Od vstupnej haly s bohatým zlatým nádychom až po tematické izby a apartmány – hotel je príkladom extravagantného glamour zmýšľania mesta. Prebudilo sa, aby ukázalo svoju veľkú kultúru a zároveň si zachovalo svoj nestarnúci pôvab, pre ktorý bolo uznávané. Od dômyselne zariadených izieb a apartmánov až po nádherné spoločné priestory, ku ktorým patrí kráľovská tanečná sála na streche s panoramatickým výhľadom na Manhattan.

Astor Court, ktorý sa nachádza vedľa baru King Cole a vstupnej haly, je reštaurácia v hornej časti hotela, v ktorej sa denne podávajú raňajky, obedy a večere a cez víkendy aj neskoré raňajky. Vo všetkých 238 izbách nájdete obrovský priestor, umelecké dekorácie a prepychovú posteľnú bielizeň, ako aj interiér a mramorovú výzdobu, ktoré toto majstrovské dielo odlišujú od väčšiny mestských hotelov.

Vybavenie hotela St. Regis je tiež prvotriedne, a preto je to 5-hviezdičkový hotel s cenami od 1490 do 1510 dolárov.

Klady

  • Ikonický luxusný hotel s vysoko hodnotenými zamestnancami
  • V aute Bentley House Car si môžete vychutnať bezplatnú pohostinnosť komorníka.

Nevýhody

  • Náklady na ubytovanie sú prehnané.

7. The Pierre, A Taj Hotel

Tento 41-poschodový hotel Parkside Taj na východnej hranici Central Parku bol otvorený v roku 1930 a už viac ako storočie je luxusnou pamiatkou. Nachádza sa priamo na juhovýchodnej hranici Central Parku, na Piatej avenue a 61. ulici, a má vynikajúcu polohu na Lenox Hill s luxusnými apartmánovými izbami (celkovo 189 izieb, z toho 49 apartmánov) a apartmánmi so širokým výhľadom na Central Park. Klasický newyorský šarm zostáva nezmenšený aj napriek nákladnej rekonštrukcii, v rámci ktorej boli v izbách zrekonštruované turecké mramorové vane a vo vstupnej hale boli vystavené juhoázijské artefakty.

Hoci vstupná hala nie je najúžasnejšia ani najvýraznejšia, jemnej architektúre z 30. rokov minulého storočia je ťažké odolať. Na druhej strane sú chodby vyzdobené krémovou a zlatou farbou. Reštaurácia Perrine šéfkuchára Ashfera Biju je skrytým pokladom, ktorý sa zameriava na jednoducho pripravené jedlá a určite patrí medzi niekoľko vynikajúcich reštaurácií v tomto regióne. V reštaurácii Pierre sa podáva preslávený poludňajší čaj, pri ktorom sa môžete tešiť na čerstvé koláčiky a sendviče.

Tento 5-hviezdičkový hotel s cenami od 895 do 1000 USD je jedným z najlepších v New Yorku. K dispozícii je 24-hodinové cvičebné zariadenie, práčovňa a automobilové služby.

Klady

  • Ikonický luxusný hotel s výhľadom na Central Park.
  • Zahŕňa automobilové služby.

Nevýhody

  • Podľa niekoľkých nedávnych zákazníkov je reštaurácia predražená.
  • V tomto hoteli sa nenachádza žiadne wellness centrum.

8. Hotel NoMad

Hotel NoMad bol postavený v roku 1903 v nádhernej budove Beaux-Arts z prelomu storočia v okrese Flatiron s nábytkom navrhnutým J. Garciom. NoMad úspešne spája moderný zmysel so starou architektúrou. Stále patrí k najmodernejším hotelom v New Yorku, o ktorých sa hovorí.

Foyer je nádherne zariadené kabernetovo červenými zamatovými pohovkami, opáleným drevom a knižnicou s vtipným točitým schodiskom. Izby s parížskym nádychom sú síce maličké, ale klasicky zariadené, s obrovskými posteľami na kožených čelách, zamatovými závesmi, starožitnými kobercami a vaňami s pazúrmi. Bar je v meste známy svojimi remeselnými nápojmi a kuchyňou, rovnako ako reštaurácia ocenená hviezdičkou Michelin. Tento 4-hviezdičkový hotel si účtuje 280 až 350 dolárov za noc.

Klady

  • Izby s rozlohou 340 štvorcových stôp alebo viac
  • luxusné stravovacie zariadenie

Nevýhody

  • Na mieste je len málo zariadení.

9. The Wythe, Williamsburg

Toto majstrovské dielo sa nachádza za mostom vo Williamsburgu, čo môže väčšinu miestnych obyvateľov Manhattanu odradiť, ale stratiť výhľad na panorámu mesta z apartmánu pre hostí by bola chyba. V opačnom prípade strávte ďalší čas cestovaním do Brooklynu.

Wythe, podobne ako mestské korene brooklynskej komunity, je postavený v starej továrni. V izbách sa trblietajú ručne vyrobené tapety Dana Funderburga a v hlavných spoločných priestoroch chaty visí moderné, fascinujúce umenie.

Tento 4-hviezdičkový hotel s cenami od 340 do 360 USD je jedným z najlepších hotelov na Manhattane v New Yorku.

Klady

  • Zo všetkých izieb je nádherný výhľad na panorámu Manhattanu.

Nevýhody

  • Keďže strešný bar Ides je veľmi obľúbený, môžu sa tu tvoriť rady.

10. William Vale

William Vale, ktorý sa nachádza v srdci Williamsburgu, je jedným z najtrendovejších hotelov v New Yorku, ktorý sa rozprestiera na viac ako 20 poschodiach najtrendovejšieho nového mrakodrapu v Brooklyne. Má obrovský bazén s barom na streche. Suity pre hostí sú moderne zariadené, majú terasu a filmovú scenériu Manhattanu.

Vyznačuje sa križujúcim sa bielym povlakom, ktorý možno vidieť z dolného Manhattanu. K dispozícii je 183 moderných izieb s balkónom, z ktorých mnohé majú nádherný výhľad na rieku East River a panorámu Manhattanu. Má naozaj pekný interiér, základný a moderný, s drevenou podlahou, sklenenými sprchami a sukulentmi na nočných stolíkoch.

Za pekného počasia je k dispozícii príves s hamburgermi, hranolkami a zmrzlinou. K dispozícii je obrovský vonkajší bazén (60-metrový strešný bazén), skvelý strešný bar s 360-stupňovým výhľadom a reštaurácia, ktorú vedie slávny šéfkuchár Andrew Carmellini. K motelu patrí aj veľké bezplatné parkovisko a susedné obchody.

Tento 4-hviezdičkový hotel s cenami od 390 do 450 dolárov patrí k najlepším v New Yorku.

Klady

  • Z izieb, terasy a bazéna je nádherný výhľad na Manhattan.

Nevýhody

  • Pomerne ďaleko od hlavných atrakcií New Yorku

Často kladené otázky o hoteloch v New Yorku

1. Ktorý boutique hotel je najlepší?
Luxusný hotel The Chatwal v New Yorku

2. Ktoré hotely sú najlepšie na cvičenie?
Pierre New York, A Taj Hotel, je najväčší hotel uznávaný pre svoje vynikajúce fitnes zariadenia.

3. Ktorý hotel je najlepší pre biznis?
The Pierre New York, A Taj Hotel

4. Aké sú najlepšie hotely priateľské k domácim zvieratám?
Baccarat Hotel, The Pierre New York, A Taj Hotel, The Carlyle, A Rosewood Hotel a The Chatwal, a Luxury Collection Hotel sú najlepšie hotely v New Yorku, ktoré poskytujú kyvadlovú dopravu na letisko.

CESTUJETE DO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?


Máte cestovné povolenie ESTA VISA v USA? Ak máte žiadosť ESTA, skontrolujte, či je stále platná!

Záver

Pohyb v New Yorku je pomerne jednoduchý. Vďaka svojej známej architektúre, živej umeleckej scéne a renomovaným múzeám sa toto mesto stalo jednou z najlepších turistických destinácií v Spojených štátoch. Nachádza sa tu niekoľko veľmi známych historických hotelov, ako aj nádherné rezorty a butikové hotely. Pozrite sa na náš zoznam desiatich najlepších päťhviezdičkových hotelov v New Yorku, ktorý vám pomôže naplánovať ideálnu dovolenku, či už ide o rodinnú dovolenku plnú zábavy, romantický pobyt, alebo pracovnú cestu!